Hoe maak je, je telefoon hoesje schoon?
Veel mensen kiezen voor een telefoon hoesje om hun telefoon. Of dit nou is om te beschermen of voor het uiterlijk. Maar zon leuk hoesje kan ook behoorlijk vies worden. Het is een echte bron van bacteriën.
Wij geven je een aantal tips om jouw telefoon hoesje schoon te maken.
Misschien denk jij wel, het is tijd voor een nieuw hoesje, want hij ziet er niet zo fris en mooi meer uit. Aan de achterkant van je hoesje zul je zien dat er misschien wel een kleine afdruk van je vingers op staat.
Wacht met weggooien! Probeer het hoesje eerst eens goed schoon te maken. Waarschijnlijk kan die daarna weer prima mee!
In en rondom zo’n leuk hoesje kunnen veel bacteriën gaan zitten. Jouw telefoon sjouw je waarschijnlijk overal mee naar toe. In je tas, in je jas of in je broekzak. Zelfs naar de wc gaan is voor sommige zonder telefoon onmogelijk.
Als jij je telefoon hoesje nog wel is veranderd zul je vast herkennen dat er aan de achterkant ook altijd een hoop vuil verzamelt. Het is dus zeker van belang om je hoesje af en toe een flinke opfris beurt te geven. Je kunt natuurlijk beginnen met een desinfectie doekje. Doe dit wekelijks en geef om de zoveel tijd jouw hoesje een grondige schoonmaak beurt.
Er zijn veel verschillende soorten hoesjes. We proberen zo veel mogelijk hoesjes te benoemen met de beste schoonmaak tips!
Let wel op dat je het hoesje pas terug plaatst als deze echt droog is!
De Siliconen telefoonhoesjes.
Dit zijn de hoesjes die vaak gemaakt zijn van zacht en buigbaar materiaal. Deze hoesjes zijn makkelijk schoon te maken met een natte doek met een beetje afwasmiddel er op. Let op dat je geen agressief schoonmaakmiddel gebruikt. Dit kan je hoesje meer beschadigen dan schoonmaken.
Je kunt je hoesje ook mee wassen in de machine. Doe dit wel op maximaal 30 graden, anders heb je een kans dat het hoesje toch gaat verkleuren of vervormen.
Telefoonhoesjes gemaakt van hard materiaal.
Dit zijn hoesjes die je niet kunt buigen. Probeer deze schoon te maken met een vochtig doekje (niet te nat maken!) Je kunt ook een oude tandenborstel gebruiken om een beetje te schrobben op plekken die echt vies zijn. Let vooral goed op de randen.
Telefoon en portemonnee hoesje in een.
Deze hoesjes worden ook veel gebruikt. Een hoesje waar jij je meest gebruikte pasjes bij elkaar hebt. Door het gebruik van pasjes in je telefoon zijn dit een van de grootste bronnen van bacteriën en virussen. Vaak zijn deze hoesjes van echt of nep leer gemaakt. Schoonmaken kun je doen met een vochtig doekje en daarna kan je om het hoesje mooi te laten glimmen schoenpoets gebruiken.
De transparante hoesjes.
Ja, dit zijn de hoesjes die het meest verkleuren. Je hebt transparante hoesjes in meerdere kleuren. De meeste die een transparant hoesje gebruiken bij hun telefoon herkennen vast wel dat ze gelig gaan worden. En dat je van die mooie vingerafdrukken op de achterkant gaat krijgen.
Misschien heb je deze hoesjes allang in de prullenbak gegooid als dit bij jou is gebeurd. Maar ze zijn te redden.
Wat heb je nodig; tandpasta water en maiszetmeel. Maak hier een mengsel van en gebruik een oude tandenborstel om het hoesje schoon te maken. Daarna zal je hoesje er weer als nieuw uit zien. Daarna nog even goed afspoelen en laten drogen.
Een andere optie is baking soda of cola. Ook hier gebruik je de tandenborstel weer voor.
Hopelijk hebben jullie wat aan onze tips en kun je straks weer met een schoon hoesje de straat op!